Mikado!
Door: Hanneke
Blijf op de hoogte en volg Hanneke
21 Januari 2006 | Suriname, Paramaribo
1)Queeny haar verjaardag op 16 januari!
2)Niet eens gebeld, of een leuke e-card gestuurd!
3)Jeetje, dat ik haar verjaardag ben vergeten mag nog wel een keertje herhaald worden! Mikado!
Ga het even over het werk hebben: vandaag lekker gewerkt. Hele dag regelmatig regenbuien en merk dan dat ik wat meer energie heb dan wanneer het zo zweterig warm is. Ik mocht vandaag verantwoordelijke zijn van de afdeling omdat de hoofdzuster veel vergaderingen had. Heb opname gesprekken gedaan, patienten naar de ok gebracht en opgehaald, venflons geprikt, heel veel wonden verzorgd. Nu na een hele week werken ben ik nu onderdeel van het team. Hebben nu allemaal door dat ik gediplomeerd ben en dus voorbehouden handelingen mag doen. Ze zijn stagaires gewend en ik zie voor hun ogen eruit als een stagaire.
Gister was er een patient jarig en die had het personeel een fles Canei gegeven, daar waren ze zo blij mee! Om half 10 s'ochtends werd de fles opengetrokken en werden de glazen gevuld. Smaakte goed.
Deze week ging een indianen-meisje met een slangenbeet met ontslag. Communiceren was niet mogelijk, en het meisje keek heel de tijd somber. Ik gaf haar steeds een glimlach en knipoog en ja hoor heb het voor elkaar gekregen dat ze naar me lachte!
De patienten leren me sranantongo.
Vandaag mocht ik de wonden verzorgen en had die brutaaltjes (6 drukke vrouwen op 1 zaal) goed in de hand, het zijn me een stelletje acteurs hoor!
Vandaag uit het werk ben ik gaan sporten met 2 meiden. Ik vond het maar niks. In een zweterige ruimte beetje stom fitnessen op krakkemikige apparaten. Lotte en ik gaan liever 1 x in de week zwemmen in het buitenzwembad en dan lekker opdrogen in de zon. Vakantiegevoel na het werk, kan niet beter toch!
Volgende week leuke week;
Ik ga maandagavond bij Lotte eten, die geeft een feestje ivm haar verjaardag.
Dinsdagavond ga ik mee sporten met kansarme kinderen. Op het werk Mw Lilian Ferrier gesproken (ik vroeg haar namelijk over de vele voetballen die ze bij zich had op weg naar huis) en ze vertelde over de stichting BKO; bureau kinderontwikkeling. Deze kinderen zijn in de leeftijd van 7 tot 14 en wonen in een slechte wijk, hebben veel meegemaakt. Door sport leren ze zich te concentreren en zich te uitten. Ze heeft me gevraagd mee te gaan! Dinsdag uit het werk word ik opgehaald en dan is het nog een flink stuk rijden. Ik mag meesporten met de kinden en word daarna weer thuis gebracht. Ben heel benieuwd!
Als het woensdag mooi weer is gaan Lotte en ik zwemmen na het werk.
Donderdagavond salsales & coctails drinken!
Vrijdagavond tas inpakken voor het weekend.
Ga met groepje meiden (ken niet iedereen, alleen Joyce, Lotte en Nienke) naar het binnenland, Brownsberg. We worden zaterdag met een busje naar de voet van de berg gereden en daarna word het klimmen en lopen geblazen. Het is ong 3,5 uur naar de top, maar voor het uitzicht heb je het er echt wel voorover! We overnachten iets onderaan de voet in een hutje. De volgende dag gaan we de watervallen opzoeken. Zo'n lekker vooruitzicht...
Nu weekend. Morgen ga ik bij Cynthia een hele berg was draaien. Je kleren worden hier ontzettend vies en met een kapotte wasmachine kom je niet ver. Heb al ondergoed en enkelsokjes op de hand gewassen in een klein teiltje. De waakhonden hebben ook een spelletje uitgevonden; 'maak Hanneke zo vies mogelijk' en springen vol enthousiasme tegen me op. Hondenpoot in me oog en vieze vlekken op mijn rokje en truitje..grrr. Ga morgen ook even de stad in om wat spullen in te slaan die hier nodig zijn; poncho, zaklamp en muskietenspul.
Ga nu hapje eten met Lotte. Ben al best gewend aan het pittige eten, mijn oren klappen alleen soms nog wat open en een loopneus wil ook wel.
Kus Han
21 Januari 2006 - 06:26
Joke:
Lieve griet.
Jij maakt mee in een half jaar waar een ander persoon zijn hele leven over doet. Wat een geweldige input geef jij van jezelf daar.En dan je vrije tijd op een geweldige manier besteden zodat je weer energie eruit kan halen. Heerlijk om zo steeds stukjes van je te lezen. Vanmiddag schrijf ik een groter stukje, ga zo naar de rommelmarkt. Dikke dikke kus.
Joke -
21 Januari 2006 - 11:34
Marijke:
Hey Han
Als ik jouw verhaal lees heb ik het idee of ik een boek aan het lezen ben. Ik zie alles voor me wat je schrijft. Ik vind het knap dat je zo kunt schrijven. Ik vind het ook zo fijn voor je dat je het zo goed naar je zin heb! Je kent ook al een hoop mensen daar. En je hebt een druk leventje zo te lezen. Wat gaat het er daar anders aan toe dan in het Haven he. Ik zie het al voor me dat ik om elke rol verband moet vragen. Ik vind het echt gaaf om zo jouw belevenissen te volgen. Nog heel veel plezier daar en geniet van alles wat je daar doet en ziet.
Liefs Marijke -
21 Januari 2006 - 13:02
Marianne:
Ha Hanneke,
Ik moet wel grinniken om wat je schrijft. Zie het ook helemaal voor me. Het zal best een cultuurschok voor je zijn, de manier waarop daar de dingen gaan. Ik kijk nu al weer uit naar de volgende aflevering van je column
:-)
Marianne -
21 Januari 2006 - 16:05
Sanne:
Heej han, jouw verhalen kunnen zo elke week in een tijdschrift geplaatst worden en ik weet zeker dat iedereen dat zou gaan lezen! -
21 Januari 2006 - 16:11
Danielle:
Hoi Han,
Nou als ik dat allemaal zo lees vermaak jij je wel.
Je hebt echt talent om je gebeurtenissen op te schrijven, het is een feest om het te lezen!
Ga zo door. -
21 Januari 2006 - 17:31
Fred:
Lief meisje,
Het is inderdaad leuk, en spannend, om de volgende aflevering te kunnen lezen. Ik hoop dat je veel leuke dingen meemaakt in het week-end want dan lezen wij het wel weer. Als je weer in Nederland bent, over een heeeeeel lange tijd, ga je hier vast een boek over schrijven. Wat we zaterdag gedaan hebben laat ik aan Joke over om te vertellen. Wel heel vroeg opgestaan. Oke, ik vertel het. We zijn gaan vissen. Nee, grapje. Rommelmarkt misschien? Hebben het niet echt druk gehad, wel wat verkocht. Je prikkers bijvoorbeeld, met de muisjes. Straks gaan we naar de verjaardag van Bart. Ook vergeten? Gniegnie.
Heel fijn week-end en tot de volgende reactie.
Liefs van Fred -
22 Januari 2006 - 02:00
Annemarie:
he hallo
Ik zit in de nachtdienst, het is nu even rustig en zat aan je te denken! Toen maar je mail geopend en lekker even zitten genieten van je verhalen! Fijn joh dat het zo leuk is en zo snel al!Wel voorzichtig zijn he! Goed op jezelf passen. Met alle tripjes die je gaat ondernemen! Hele dikke kus annemarie -
22 Januari 2006 - 12:59
Fred:
Foto's, waar zijn de foto's?? We zijn zondag om 12 uur uit bed gekomen. Ons eerste ontbijt in het kiekendiefnestje. Heeeeeerlijk, aldus Joke. Gaan zo naar de tuin. Zal wel een wildernis zijn. Vanavond lekker niets doen en hangen. Lui zijn, lekker is dat Heb je een goed week-end gehad? Witte stranden, koele drankjes en de bruinmakende zon Morgen weer naar de openwonden en de kreunende mensen Ik vind het heel knap wat je doet. Werkse morgen en tot het volgende bericht. Liefs van Fred en Joke -
24 Januari 2006 - 09:00
Jetje:
Hoi lekker ding!!
Wat een geweldige verhalen heb je!!
Even over hier het is heel koud!!!! En misschien kunnen we straks wel schaatsen. Wat zou ik graag met je ruilen voor dat warme weer. Geniet ervan en denk ook een beetje aan ons in dat koude kikker landje. Veel plezier en een dikke kus. Jetje -
24 Januari 2006 - 10:46
Tien:
Heej Han!!!
Geweldig om je leuke columns te lezen! Net Carry Bradshow! Veel plezier vandaag met het voetballen met kansarme kinderen! Maak ze maar lekker in! En vertel maar over Feyenoord... :)
Dikke kus,
Tien -
24 Januari 2006 - 21:04
Jennifer:
Hoihoi meid
ik ga niet vragen hoe het er mee is want aan je leuke verhalen te lezen vermaak je je wel. Ik zie dat je al wat surinaamse woorden ken leuk meid, ik zie al je verhalen voor me het doet me denken aan mijn vakantie op curacao. Meid ik geniet van je verhalen veel plezier met salsa dansen xxx jen -
25 Januari 2006 - 15:06
Jeanneke:
He Han,
Wat doe je het goed zeg daar... denk niet dat ik zou kunnen wennen, hoor! Wacht op je volgende mail, altijd erg leuk om te lezen, zet je wel te denken.. Groetjes!!! -
26 Januari 2006 - 10:27
Mariska:
Hee hanneke, super hoor! Het klinkt echt erg goed, en ik kan me goed voorstellen hoe je je voelt op zo'n afdeling. Interessant om zo totaal andere culturen te leren kennen he? Ik ben ook in Brownberg geweest, was erg leuk. De busreis zelf al! Geniet en tot mails!